Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről - www.videki-elmenyek.hu
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: HU

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Fekete István emlékmúzeum

Fekete István emlékmúzeum

 

Fekete István író az egykori tanítói lakban született 1900. január 26-án. Kora gyermekkorát a településen töltötte, az itt szerzett élmények mélyen belevésődtek emlékezetébe. Egész életében - bármerre vetette a sors - mindig somogyinak, kiváltképp gölleinek mondta magát. Műveiben minduntalan visszaköszönnek a számára oly kedves szülőföld részletei, az itteni emberek.

1986. szeptember 2.-án megalakult a "Fekete István Baráti Kör" ,mely 1987. január 24. én tartotta alapító közgyűlését. A Baráti Kör és Gölle község 1987 augusztus 20.-án adta át a nagyközönségnek Fekete István szülőházát, az abban berendezett emlékszobát és halászati gyűjteményt. A megnyitás óta több tízezren látogatták meg az emlékhelyet. 1999. augusztus  20.-án avatták fel az író mellszobrát az emlékház előtti parkban. 2014 augusztus 14. én pedig megtörtént az író felesége és Bogáncs kutya földimaradványainak újratemetése. Zarándokok ezrei keresik fel a Szent Vendel kápolna tövében található sírokat.

Nyitva tartás:
H-P: előzetes bejelentkezés alapján
Szo.-V: 10-18 óráig
Kapcsolat: Deres Károlyné gondnok

Elérhetőségek

Fekete István emlékmúzeum

Cím: 7272 Gölle, Hősök tere 1.

Telefon: +3682/372-328

Webcím: Megtekintés

Képgaléria

Vissza az előző oldalra