Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről - www.videki-elmenyek.hu
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: HU

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Katica Tanya - Aktív Pihenés Központ

 • Szobák száma: 8
 • Férőhelyek száma: 75
 • Fizetőeszközök: Készpénz, bankkártya, SZÉP kártya

A Katica Tanya ötlete Handó János és felesége, Eszter tapasztalt utazók fejéből pattant ki. Céljuk: minél több embert visszacsalogatni a természetbe, hogy érezzék a friss levegő erejét, a puha fű selymességét, megismerhessék az állatokat, valamint elődeink szokásait, mesterségeit, bölcsességét, eközben játszva tanítsák korunk ifjúságát gyakorlati tudásra, tapasztalatra!

Szállásról a Tanya első épülete, a Turistaház gondoskodik 8 db, összesen 75 fő befogadására alkalmas fűthető szobáival. A Turistaház mellett kap helyet a Kemping, ahol sátrat lehet verni - összesen 80-at - és 10 lakókocsinak is van hely. Külön vizesblokk, kültéri padok és tűzrakóhelyek gondoskodnak vendégeink kényelméről. A második szálláshelyünk a többi létesítményünktől néhány száz méterre található Katica Porta, amely 8 szobájával 42 főnek biztosít összkomfortos szállást.

Programok tucatjait a Kalandpark biztosítja, amelynek célja kettős. Egyrészt bemutatni a különböző háziállatokat, köztük őshonos magyar fajokat (mangalicákat, rackákat, magyar szürkéket), azok természetes környezetében számos játszva-tanító felirattal, ismeretterjesztő táblával, illetve bemutatni a hagyományos gazdálkodás eszközeit, az ekét, a traktort és a kombájnt. Másrészt sok játékkal, ügyességi akadálypályákkal, hancúrpajtával tesszük az élményt teljessé.

Programjaink a következő tematikát követik:

 • gazdálkodással kapcsolatos,
 • kézműves foglalkozások,
 • hagyományőrző foglalkozások,
 • természetismereti foglalkozások.

 

Az élményt teszi még gazdagabbá tucatnyi kültéri és beltéri játszva-tanító alkalmatosság, Játék, a XIII. századot idéző Lovagvár és a völgy aljában fekvő Katica Tó.

Csúszdaházunk egyedülálló: 3 beltéri óriás csúszdánkban, melyek 4 és fél, illetve 6 és fél méter magasak megtapasztalhatod a szabadesés érzését is. Felnőtt és gyermek játszónkban minden korosztály együtt szórakozhat.

Legújabb fejlesztésünk az Erdei kötélpálya és Óriás lecsúszó, ami Magyarország második leghosszabb pályája, ehhez hasonló csak a Mátrában van! 3-103 éves kor között - bátorságtól függően - mindenki megtalálja a saját akadályait, amelyet legyőzhet.

Ellátást a Kalandpark étterme nyújtja, amely változatos hideg- és meleg ételekkel várja a hozzánk látogató vendégeket.

Hadd hívjuk fel a hozzánk látogató vendégek figyelmét néhány hasznos tudnivalóra:

 • nálunk egy működő gazdaságba tekinthetsz be, kérjük öltözz ennek megfelelően,
 • kutyust, cicust és egyéb kedves háziállatot nem lehet a Kalandpark területére bevinni,
 • kérjük a Katica Tanya területén ne szemetelj, számos szelektív hulladékgyűjtő edény található a Tanya egész területén, használd azokat,
 • az állatokat ne etesd emberi eledellel, ők a fűnek és a különböző takarmánymagoknak örülnek (répát azért hozhatsz a nyusziknak, vagy káposztalevelet a kecskéknek).

 

Fizethetsz:

 • készpénzzel,
 • bankkártyával, hitelkártyával,
 • K&H, OTP és MKB SZÉP kártyával

5%-os kedvezményre jogosító Kaposvár Kártyát is elfogadunk!

 

www.kalandpark.hu

 

Elérhetőségek

Katica Tanya - Aktív Pihenés Központ

Nyitva tartás:

Cím: Patca, Fő út 18

Telefon: (30) 411-6002

Webcím: Megtekintés

Képgaléria

Vissza az előző oldalra