Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről - www.videki-elmenyek.hu
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: HU

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Zsippói Madár-és Élménypark

A Madár-és Élménypark bemutatása

November 1 és március 14 között előzetes bejelentkezés alapján látogatható a park, míg március 15-től október 31-ig mindennap 9-18 óra között.

Az élménypark 2,5 hektáros területén Somogyban is egyedülálló madár- és élményparkban, közel 100 fajta madarat köztük pávát, 37 fajta galambot, 26 tyúkfajtát, papagájokat, vízi szárnyasokat, és egyéb érdekes madarakat láthatunk. A parkban áll egy zselici pajta és egy parasztház is. A parasztházban kaptak helyet a paraszti élet mindennapi használati tárgyai, ruhái, képei, a pajtában pedig az egykoron földműveléshez, disznóvágáskor használt eszközök.  A bemutató kertben közel 100 régi illetve mai növényfajta, köztük kukorica, hajdina, komló, búza és repce termesztésével ismerkedhetnek meg a látogatók.  A park egyik színfoltja a szökőkút, a számtalan nyíló virágágyás, sok örökzöld és lombhullató bokrok és fák között.

Péntek László, a park gazdája kérésre tárlatvezetést tart, számtalan érdekes tudnivalóval szolgálhat vendégeinek, akik akár egy napot is eltölthetnek nála. A bőséges látnivalók, és a túraútvonal bejárása után kedvére piknikezhetnek, futballozhatnak a látogatók.

 

Elérhetőségek

Zsippói Madár-és Élménypark

Cím: 7478 Bárdudvarnok-Zsippó 50.

Telefon: 06 82 713-089; +36 30 517 7430

Webcím: Megtekintés

Képgaléria

Vissza az előző oldalra