Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről - www.videki-elmenyek.hu
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: HU

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Bárdudvarnok

Bárdudvarnok a Zselici Tájvédelmi Körzet kapujában, Kaposvártól alig 12 km-re fekszik. A településcsoport országosan is egyedi abban, hogy 16 kistelepülést foglal magába. (Bárd, Bárdibükk, Bánya, Csermány, Dada, Kaposdada, Kaposszentbenedek, Lipótfa, Mihálypuszta, Nagypuszta, Szendi-hegy, Olajhegy, Zsippó, Öregzsippó, Kopaszhegy, Szendpuszta). A foltokra szakadozott erdőkkel tarkított dombok és völgyek teszik változatossá a gyönyörű tájat. Az erdős lankák a völgyekben folydogáló tiszta vízű patakok, a tavak ideális környezeti adottságokkal bírnak a szellemi felüdülésre vágyóknak, az egészséget védő és a kulturális értéket hordozó újszerű vállalkozásoknak.

A térség vonzerejét növeli a kaposdadai dombokon elterülő arborétum különleges fenyőfajtákkal és délszaki növény ritkaságokkal. Szenna felé vezető műút mellett találjuk a festői szépségű Petörke völgyet. A vizisportra, fürdésre, horgászásra kiváló tavakat zselici dombok zárják körül, a horizontot gyümölcsösök, szőlőhegyek. Kadarkút felé haladó főút mellett érjük el Bárdibükköt, ahol idegenforgalmi látványosságként terül elénk a Goszthony kastély parkja, vele szemben a Goszthony kúria az üveghutával, amely ma már nemzetközileg is elismert alkotótelep. Bárdudvarnoktól a főutat 3 km hosszan 80 – 100 éves védett vadgesztenye sor övezi.

Bárdibükkről elindulva Bárd település végén érjük el a kerékpárutat, amely a volt vasúti töltésre épült. Kadarkút irányába haladva Zsippót, Lipótfát érintjük, majd Bányát.

Minden év június első szombatján kerül megrendezésre a falunap, amely nem csak az itt élő, de a környező települések lakoinak is kellemes kikapcsolódást biztosít. Csapatokba szerveződve sportban, főzésben mérik össze tudásukat. Szórakoztató műsorok kínálnak változatos időtöltést. Gyerekek vidám zsivaja tölti meg a völgyet.

Elérhetőségek

Polgármesteri Hivatal

Cím: 7478 Bárdudvarnok, Bárd u. 36.

Telefon: 82/577-086, 478-803

Webcím: Megtekintés

Képgaléria

Vidéki élmények

Vissza az előző oldalra